Rektör Sağsan dan Enstitümüze Destek

• Rektör Sağsan dan Enstitümüze Destek

Uluslararası Sağlık Turizmi Enstitüsü Başkanımız Dr. Fatih Seyran, Dünya Barış Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sağsan ile bir araya geldi. “Barışçıl Bir Eğitim Ortamı Sağlayan Üniversite” sloganıyla geçtiğimiz aylarda kurulan Dünya Barış Üniversitesi, KKTC’nin 26. üniversitesi olarak kayıtlara geçti. KKTC’nin sevilen isimlerinden Prof. Dr. Mustafa Sağsan da üniversitenin kurucu rektörü olarak atandı.

Rektör Sağsan, üniversitenin tanıtım çalışmaları kapsamında hem KKTC’de hem de Türkiye’de yoğun mesai harcamaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katılmak üzere Ankara’ya gelen Sağsan, Uluslararası Sağlık Turizmi Enstitüsü Başkanımız Dr. Fatih Seyran ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede Uluslararası Sağlık Turizmi Enstitüsü’nün çalışmaları hakkında Sağsan’a bilgiler veren Seyran, sağlık turizmi kapsamında Türkiye ile KKTC arasında yapılabilecek işbirliği konularına değindi. Rektör Sağsan ise turizm faaliyetleri konusunda önemli bir destinasyon olan KKTC’de sağlık turizmi alanında da etkin adımların atılması için hazır olduklarını ifade etti. Bu bağlamda Dünya Barış Üniversitesi bünyesinde uluslararası sağlık turizmi yönetimi alanında multidisipliner eğitimlerin de verilebileceğini ifade eden Sağsan, “Dünyanın yeni trendlerinden birisi de şüphesiz sağlık turizmidir. Türkiye sağlık turizmi alanında oldukça dikkat çekici ülkeler arasında. Bu alanda KKTC için de aktif çalışmalar yapmalıyız. Bu anlamda inovatif ve akademik yaklaşımları önemseyen Uluslararası Sağlık Turizmi Enstitüsü ile önümüzdeki süreçte işbirliği yapmaktan da büyük bir memnuniyet duyacağız” ifadelerini kullandı.