world-peace-university-dunya-baris-universitesi-cyprus-university (2)

Shopping cart

shape
shape

Dünya Barış Üniversitesi Yapay Zeka Araştırma ve Uygulama Merkezi, yüksek performanslı bilgisayarlarla faaliyette.

  • Home
  • Blog
  • Dünya Barış Üniversitesi Yapay Zeka Araştırma ve Uygulama Merkezi, yüksek performanslı bilgisayarlarla faaliyette.

Dünya Barış Üniversitesi, günümüzün en önemli teknolojilerinin başında gelen Yapay Zeka çalışmalarını yürütmek için Yapay Zeka Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin faaliyete başladığını ve yüksek kaliteli akademik çalışmalar gerçekleştirmek için de yüksek performanslı bilgisayar laboratuvarının kurulduğunu açıkladı.

Doç. Dr. Boran Şekeroğlu ve Yrd. Doç. Dr. Selin Koçyiğit başkanlığında kurulan merkezin amacının makine öğrenimi, bilgisayarlı görü, derin öğrenme, sürü zekası gibi konularda gerek akademik çalışmalara imza atmak, gerekse bu çalışmaları halkın hizmetine sunulacak uygulamalara dönüştürmek olduğu belirtildi. Bu maksatla, aralarında piyasanın en güçlü grafik işlemcili bilgisayarlarının da bulunduğu sekiz masaüstü bilgisayardan oluşan laboratuvarla, Dünya Barış Üniversitesi’nin vizyonuna uygun olarak, hem KKTC’nin hem de tüm dünyanın faydalanacağı bilimsel ürünlere imza koyacağı kaydedildi.

Dünya Barış Üniversitesi Rektör Vekili Doç. Dr. Behiye Çavuşoğlu, gelişen yapay zeka teknolojilerine katkı koymak ve öncülük etmek adına, Yapay Zeka Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni KKTC üniversiteleri arasında eşsiz bir laburatuvar ile faaliyete koyduklarını kaydetti. Yakın zamanda merkezin ve laboratuvarın çalışmalarının fark yaratacağını ve merkezin aynı zamanda dışa açık seminer ve eğitimlere de katkı koyacağını aktaran Çavuşoğlu, dıştan gelen araştırmacılara da kucak açacaklarını sözlerine ekledi.