world-peace-university-dunya-baris-universitesi-cyprus-university (2)

Shopping cart

shape
shape

Dünya Barış Üniversitesi tarafından “Sürdürülebilir Kültürel Miras Paneli” ve “El Sanatları Sergisi” düzenlendi.

  • Home
  • Blog
  • Dünya Barış Üniversitesi tarafından “Sürdürülebilir Kültürel Miras Paneli” ve “El Sanatları Sergisi” düzenlendi.

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ev sahipliğinde Dünya Barış Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi bünyesinde yer alan Turizm Araştırma, Geliştirme ve Uygulamaları Merkezi’nin düzenlediği “KKTC’de Sürdürülebilir Kültürel Miras Paneli” 17 Nisan ÇArşamba günü gerçekleştirildi.

Panel’in ardından Halk Sanatları Vakfı (HASDER) iş birliğiyle KKTC’ye özgü “El Sanatları Sergisi’’ katılımcıların ziyaretine açıldı.
Etkinliğin açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar ile Dünya Barış Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Alpay Dikmen yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından panel oturumuna geçildi. Dünya Barış Üniversitesi, Uluslararası Konaklama ve Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Elif Şenyücel’in moderatörlüğünü yaptığı panelde, Cumhurbaşkanlığı Kültürel Miras Teknik Komitesi Başkanı Ali Tuncay, Halk Sanatları Vakfı (HASDER) Başkanı Kani Kanol ve Seramik Sanatçısı Ayhatun Ateşin konuşmacı olarak yer aldı.

Panelin ardından, HASDER Vakıf Bitkisel Örücülük atölyesinin sesta-sepet performansı izlendi ve KKTC’nin geleneksel lezzetlerinden ikramlar yapıldı.