Dünya Barış Üniversitesi Heyeti’nden Nijerya’nın Ankara Büyükelçisi’ne Ziyaret

• Dünya Barış Üniversitesi Heyeti’nden Nijerya’nın Ankara Büyükelçisi’ne Ziyaret

Dünya Barış Üniversitesi (DBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sağsan, Nijerya’nın Ankara Büyükelçisi İsmail Yusuf Abba’yı makamında makamında ziyaret etmiştir.

Ziyarette Prof. Dr. Sağsan’a, DBÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Anthony Tokunbo Eniayejuni ve Dış İlişkiler ve Protokol Dairesi Direktörü İpek Turan eşlik etmiştir.

11 Mayıs 2023 Perşembe günü gerçekleşen ziyarette DBÜ’nin KKTC’de yeni kurulan bir üniversite olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Sağsan tarafından Üniversite’nin vizyonu, misyonu, hedefleri ile bünyesinde bulunan akademik programlar hakkında Büyükelçiye bilgi verilmiştir.

Ayrıca, yükseköğretim alanında Nijerya’da faaliyet gösteren kurumlar ile Üniversitemiz arasında gerçekleşebilecek akademik işbirlikleri ve projelerin yanı sıra KKTC’de öğretimlerine devam eden Nijeryalı öğrencilerin sorunları/durumlarına ilişkin konular istişare edilmiştir.