world-peace-university-dunya-baris-universitesi-cyprus-university (2)

Shopping cart

shape
shape

DBÜ ile BRTK arasında eğitimde işvbirliği protokolü imzalandı

  • Home
  • Blog
  • DBÜ ile BRTK arasında eğitimde işvbirliği protokolü imzalandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en yeni eğitim kurumu Dünya Barış Üniversitesi (DBÜ) ile Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) arasında eğitimde iş birliği protokolü imzalandı. DBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sağsan ile BRTK Müdürü Meryem Özkurt tarafından imzalanan protokol ile üniversite öğrencilerine gereksinim duyulan alanlarda staj ve araştırma olanağı sağlanırken kurum personeline de burslu eğitim desteği verilecek.

Söz konusu iş birliği protokolü çerçevesinde BRTK ve DBÜ yöneticileri meslek, idari ve diğer personel arasındaki ilişkileri teşvik etmek geliştirmek ve olanaklar doğrultusunda karşılıklı katkılar yapabilmeyi amaçlıyor. Protokolle ayrıca üniversite öğrencilerine gereksinim duyulan alanlarda staj ve araştırma olanağı sağlanırken kurum personeline de lisans ve yüksek lisans programlarında %100’e varan oranlarda burs imkânı verilecek. BRTK personeli ayrıca yabancı dil eğitimleri ve kişisel gelişim eğitimlerinden de %50 burslu yararlanabilecek.

Ziyarette, DBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sağsan, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu ile protokol imzalamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Prof. Dr. Mustafa Sağsan yaptığı konuşmada, DBÜ’nin beşinci nesil üniversite olmanın bir gerekliliği olan ortak uyumlama özelliği ile iş birliği ve koordinasyonun ötesindeki iş birliklerinde birlikte çalışmanın ne kadar önemli olduğunu da ekledi.

Kurum müdürü Meryem Özkurt da BRTK’nın eğitime verdiği desteği sürdüreceğine vurgu yaptı. Özkurt yaptığı konuşmada bu yıl BRTK’nin altmışıncı yılı olduğunu, kuruluşundan bu yana toplumun her kesime katkı koymayı amaçladığını ve DBÜ ile de böyle bir protokol imzalamaktan ve eğitime katkı koymaktan ne kadar memnun olduklarını dile getirdi.