• Cumhurbaşkanı Ersin Tatar 09.10.2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı’nda bir grup akademisyen ile bir araya geldi.

Toplantıda, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın New York’ta Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu’nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin resmen tanınması yönünde yaptığı tarihi çağrıyı yenilemesi sonrası dönem ve güncel gelişmeler değerlendirildi. Özellikle iki devletin siyasi egemenliğine dayalı çözüm siyaseti, teknolojik gelişmeler, sosyal medya ve iletişim konularında görüş alışverişinde bulunundu.
Cumhurbaşkanlığı Uluslararası İlişikler ve Diplomasi Özel Danışmanı Prof. Dr. Hüseyin Işıksal koordinatörlüğünde gerçekleşen toplantıya, üniversitemizden Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemal Yorgancıoğlu katılmıştır.