Dünya Barış Üniversitesi ve Kıbrıs Azerbaycan Diaspora Merkezi organizasyonu ile coşkulu Nevruz kutlaması.

Her yıl ülkemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanan Nevruz bayramı, bu yıl KKTC Kültür Bakanlığının katkılarıyla Dünya Barış Üniversitesi ve Kıbrıs Azerbaycan Diaspora Merkezi tarafından 13 Mart 2024 Çarşamba akşamı Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Çinare Melikzade konseri ile karşılandı.

Etkinliğe, Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi Milletvekili Sayın Elman Nasirov’un yanı sıra KKTC’den üst düzey protokol mensupları teşrif etmiştir. Açılış konuşmaları ile başlayan etkinlik Azerbaycan’ın değerli sanatçılarından Sayın Çinare Melikzade’nin coşkulu konseri ile devam etmiştir. Bayram havasında kutlanan etkinliğe başta KKTC’de yaşayan Azerbaycan vatandaşı öğrenciler olmak üzere çok sayıda vatandaşımız katılım sağlamıştır.

Nowruz celebration organized by the World Peace University and the Cyprus Azerbaijan Diaspora Center.

Nowruz festival, celebrated with various events in our country every year, was welcomed this year with the concert of Çinare Melikzade organized by the World Peace University and the Cyprus Azerbaijan Diaspora Center, with the contributions of the Ministry of Culture of the TRNC, on the evening of Wednesday, March 13, 2024, at the Atatürk Cultural Center in Nicosia.

State protocol members from the TRNC attended the event along with Mr. Elman Nasirov, Member of the National Assembly of the Republic of Azerbaijan. The event, which began with opening speeches, continued with the enthusiastic concert of the esteemed artist Çinare Melikzade from Azerbaijan.